Hoe kun je Bitcoin uitbetalen bij Bitvavo?

Bitcoin uitbetalen

De hernieuwde populariteit van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat veel mensen op zoek zijn gegaan naar verloren gewaande Bitcoins die ze nog ergens hadden staan. Wanneer deze tokens teruggevonden worden spreekt het voor zich dat je deze graag zal willen verzilveren. De kans is namelijk niet onaanzienlijk dat deze tokens door de jaren heen best wat geld waard zijn geworden. Bitcoin uitbetalen is door de jaren heen een behoorlijk stuk eenvoudiger geworden. Toch is het voor veel mensen nog niet helemaal duidelijk hoe dit nu precies in zijn werk gaat. Geldt dat ook voor jou? Dan zal de informatie op deze pagina je ongetwijfeld verder kunnen helpen!

Wat gebeurt er met Bitcoins die “verloren” zijn?

Voor heel wat mensen geldt dat ze door de jaren heen de toegang tot het Bitcoins kwijt zijn geraakt. Niet in het minst onder de echt vroege investeerders is dit een niet onaanzienlijk probleem. Menig aantal van deze mensen hebben ooit Bitcoins gekregen of gekocht, maar zijn vergeten waar ze deze hebben opgeslagen. Dat is een niet onaanzienlijk probleem. Voor heel wat van deze mensen geldt dat ze, ze bijvoorbeeld hadden opgeslagen op een oude computer of laptop waar ze nu geen toegang meer toe hebben. Wanneer je de zogenaamde “private key” van je Bitcoins kwijt bent is er helaas niets meer aan te doen. Dit gezegd hebbende betekent dit niet dat meteen alle hoop verloren is.

Het gebeurt niet zelden dat mensen uiteindelijk toch nog de private key van hun Bitcoins op de één of andere manier terugvinden. Zelfs wanneer dat slechts na vele jaren gebeurt kan je nog altijd je Bitcoins terughalen en omzetten in fiatgeld. Het is namelijk zo dat de Bitcoins altijd deel blijven uitmaken van de blockchain. Ze gaan met andere woorden niet verloren omdat er een bepaalde tijd niets mee gebeurt. Ze gaan als het ware in slaapstand tot er uiteindelijk toegang toe wordt verkregen. Op het ogenblik dat jij dus je private key terugvindt zal je kunnen vaststellen dat jouw Bitcoins nog steeds gewoon zonder probleem bereikbaar en dus verzilverbaar zijn.

Bitcoin uitbetalen hoe werkt het?

Hoe kan je Bitcoin uitbetalen?

In eerste instantie moet je uiteraard terug toegang krijgen tot je Bitcoin. Dit doe je aldus door je private key te bemachtigen en / of in te loggen op je wallet. Eenmaal je toegang hebt gekregen tot je Bitcoin zal je kunnen vaststellen dat je de mogelijkheid hebt om deze te versturen. Het is van belang om er rekening mee te houden dat je Bitcoin uitsluitend naar een Bitcoin-adres kan versturen. Veel mensen willen zo snel mogelijk hun BTC-tokens verzilveren en omzetten in fiatgeld dat ze niet door hebben dat ze hun holdings naar een foutief walletadres hebben verzonden. In dat geval hebben we slecht nieuws voor jou. Het naar een verkeer adres versturen van je Bitcoins kan er namelijk in de praktijk voor zorgen dat je jouw zuurverdiende Bitcoins verliest. Controleer dus altijd goed of het walletadres waar je naar verstuurt daadwerkelijk ondersteuning biedt voor BTC of niet.

Een ander belangrijk aandachtspunt waar je rekening mee moet houden bij Bitcoin uitbetalen is het soort partij waar je daarvoor gebruik van gaat maken. Het is omwille van meerdere redenen van groot belang om stil te blijven staan bij het soort broker of exchange die je hiervoor gaat gebruiken. Wat dit betreft moet je rekening houden met de onderstaande aandachtspunten:

 1. Je bent verplicht om eerst je Bitcoins naar de partij in kwestie over te maken;
 2. Als (nieuwe) gebruiker moet je de “know your customer procedure” doorlopen;
 3. Je wil er wel op kunnen rekenen dat je geld ook daadwerkelijk op je rekening verschijnt;

Heel wat (buitenlandse) exchanges en brokers staan erom bekend niet betrouwbaar te zijn. Bovendien is het zo dat er door velen van hen ook enorme kosten worden aangerekend. Deze kosten kunnen er zomaar voor zorgen dat je waardevolle Bitcoin holdings meteen veel minder waard worden. Dit zal je natuurlijk koste wat het kost willen voorkomen. Wil jij ook jouw Bitcoin uitbetalen op een zo interessant mogelijke manier? Dan kan je daarvoor gebruikmaken van de broker Bitvavo!

Hoe werkt Bitcoin uitbetalen bij Bitvavo?

Waarom zou je voor je Bitcoin uitbetalen een beroep doen op een buitenlandse partij wanneer we ook hier in Nederland over uitstekende crypto brokers beschikken? Eén van de beste, meest betrouwbare en tevens ook meest voordelige brokers is Bitvavo. Zij staat erom bekend zeer lage transactiekosten in rekening te brengen (de laagste van heel Nederland) wat ervoor zorgt dat je bij je Bitcoin uitbetalen altijd kan rekenen op het meest optimale rendement. Bovendien werkt het laten uitbetalen van je Bitcoins bij deze broker ook nog eens zeer eenvoudig.

 • Stap 1: Login in je account bij Bitvavo;
 • Stap 2: Klik in het hoofdscherm op Bitcoin;
 • Stap 3: Klink in de horizontale bar bovenaan op “storten”;
 • Stap 4: Kopieer het Bitcoin walletadres dat je hier ziet staan;
 • Stap 5: Geef het Bitvavo walletadres in bij de partij waar je de Bitcoin vandaan stuurt;
 • Stap 6: Klik op versturen nadat je alle gegevens nog even grondig hebt gecontroleerd;

Wanneer je bovenstaande stappen hebt doorlopen dien je even geduld te koesteren. Al vrij snel zal je de overgemaakte Bitcoins binnen zien komen bij Bitvavo. Dit kan je controleren in het stortingen overzicht op de pagina waar je het Bitcoin walletadres hebt gevonden. Wanneer de Bitcoins daadwerkelijk zijn toegevoegd aan je wallet bij Bitvavo zal je kunnen vaststellen dat ze bij je saldo opgeteld zullen worden. Hiermee heb je uiteraard je Bitcoin nog niet uitbetaald. In de volgende alinea’s meer over Bitcoin uitbetalen bij Bitvavo naar euro’s. 

Bitcoin uitbetalen bij Bitvavo naar euro’s

Het goede nieuws is dat de meest complexe stappen na het volgen van het hierboven terug te vinden stappenplan achter de rug zijn. Het enige wat nu nog moet gebeuren is het omzetten van je Bitcoin naar euro’s om deze vervolgens naar je bankrekening over te kunnen maken. Dat gaat als volgt:

 • Stap 1: Klik op Bitcoin in het hoofdscherm van je account bij Bitvavo;
 • Stap 2: Klik bovenaan aan de linkerkant van het scherm op “verkopen”;
 • Stap 3: Vul naast BTC het bedrag in aan Bitcoin dat je wenst te verkopen;
 • Stap 4: Controleer de kosten en de spread en druk op verkopen wanneer je akkoord bent;

Wanneer je bovenstaande hebt gedaan zal je kunnen vaststellen dat je jouw Bitcoin (gedeeltelijk) hebt omgezet naar euro’s. Je zou er ook voor kunnen kiezen om je Bitcoin te verwisselen voor een andere cryptovaluta, maar dat is wellicht niet de bedoeling. Het bedrag waarvoor je de Bitcoin hebt verkocht is nu bijgeschreven op je account. Vervolgens kan je in het hoofdscherm naar “tegoed opnemen” gaan waarna je eenvoudig kan ingeven hoeveel saldo je wenst op te vragen. Controleer altijd even of er transactiekosten moeten worden betaald en controleer of de bankrekening die onderstaan staat aangegeven correct is. Is alles in orde? Druk dan op doorgaan en laat je verkochte Bitcoin uitbetalen in euro’s naar je bankrekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *