Stap 3; Bitcoins kopen

Tof, je hebt bijna je eerste Bitcoins gekocht. In stap 3 leg ik je stap voor stap uit hoe je Bitcoin kopen kunt. Ik ga er vanuit dat je ingelogd bent bij Bitvavo (desktop, dus niet de app). Ben je nog niet ingelogd? Klik op onderstaande button om in te loggen.

Stap voor stap bitcoin kopen

Bitcoin kopen via Bitvavo dashboard uitleg
Klik voor volledige afbeelding

3.1; Zoek Bitcoin in het dashboard

Onder de knop tegoed storten / tegoed opnemen zie je staan ‘Valuta zoeken’. In de afbeelding heb ik er een rode cirkel om heen gezet, klik hierop. 

3.2; BTC zoeken

Typ in het zoekveld BTC, dit is de ticker van Bitcoin. Als het goed is komt Bitcoin nu naar voren en blijft deze als enige over in de lijst. Klik op de regel, bijvoorbeeld op het Bitcoin logo of op de naam. 

Klik voor grotere afbeelding

2.3; Bitcoin kopen

Je komt nu in het scherm waar je daadwerkelijk bitcoin kopen kunt. Vul onder ‘U betaalt:’ het bedrag in euro dat je wilt besteden aan Bitcoin. In mijn geval €100,- omdat we zojuist in stap 2 €100,- op ons account hebben gezet. 

 

Hierna zie je een mooi overzicht van je transactie, incuslief de handelskosten en spread. Wil je weten wat dit is? Klik dan even op het vraagtekentje aan de zijkant 😉

GEFELICITEERD MET JE EERSTE BITCOIN AANKOOP!!

Yeaay 😎

 

Je order is verwerkt!
Zie nog even een overzicht van je order. Klik nu op doorgaan, je zie de order nu op het bitcoin overzichtspagina. 

100 euro bitcoin
Klik voor vergrote afbeelding